Er I kvalificeret til at modtage støtte til jeres renoveringsprojekt ifm. byfornyelse?

Vi ansøger om støtte til byfornyelse for ejer- og andelsboligforeninger samt almene boligafdelinger.

Byfornyelse

Kommuner giver hvert år tilskud til flere forskellige former for byfornyelse. Andelsbolig- og ejerforeninger samt private udlejningsejendomme har mulighed for at søge om tilskud til forbedring af deres ejendom, hvis den vurderes utidssvarende.

Byfornyelse spiller en central rolle i at forvandle hovedstadsområdet til et mere attraktivt og bæredygtigt sted. Byfornyelsesprojekter omfatter både renovering af ældre ejendomme og forbedringer af infrastrukturen, med henblik på at skabe bedre boligforhold og dermed øge livskvaliteten for byens beboere.

Kommunerne har flere tilskudspuljer, der støtter flere former for byfornyelse, eksempelvis bygningsrenoveringspuljer, toiletpuljer eller støjpuljer. Læs mere om de enkelte puljer her.

Andelsbolig- og ejerforeninger samt private udlejningsejendomme kan søge om tilskud til byfornyelse, hvis deres ejendom trænger til forbedring. Målet med byfornyelse er at skabe moderne og energieffektive boliger, som også bidrager til byens kulturelle og sociale liv. Derfor er byfornyelse en investering i fremtiden, der skaber moderne boliger og forbedrer bymiljøet.

Kochsvej 5b før
Kochsvej 5b efter

Vi hjælper jer gennem hele processen

Med os står I ikke alene. Vi har stor erfaring med projekter ifm. byfornyelse, og hjælper jer gennem hele ansøgningsprocessen.

Efter en accepteret ansøgning om byfornyelse, hjælper vi jer fra A-Z til et afsluttet projekt. Vi rådgiver jer, så I får en ejendom, der både er tidssvarende og fremtidssikret, og hvor I samtidigt kan se frem til en økonomisk byfornyelsesstøtte på 25-33%.

Vores erfaring med byfornyelse gør os i stand til både at guide jer gennem ansøgningsprocessen og gennemføre jeres projekter.

Byggerådgiver på byggeplads

Hvor kommer pengene fra?

På finansloven er der hvert år afsat en statslig pulje, som bliver fordelt til de kommuner, der har et behov for byfornyelse. Mulighederne for at få støtte er forskellige fra kommune til kommune. Frederiksberg og Københavns Kommune har flest byfornyelsesprojekter.

Kriterier for at ansøge om støtte til byfornyelse


Københavns Kommune


  • Støjpuljen 2022-2024
    Støjisolering af eksisterende vinduer (+25 år gamle) eller udskiftning til nye vinduer på ejendommens gadeside. Støjbelastningen skal være over 68 dB.

  • Toiletpuljen t.o.m 2025
    Etablering af wc/bad i lejligheder, hvor man ikke har egen adgangsdør til et toilet (f.eks. toilet på bagtrappen)

  • Pulje til energioptimering 2022-2024
    Mindre, energibesparende renoveringsarbejder i områderne Bavnehøj, Bispebjerg Bakke, Skjolds Plads, Sundby og Folehaven.

  • Ordinær bygningsfornyelse
    Renovering af klimaskærmen / Energibesparelser på min. 20 % / Skybrudssikring / Etablering af toilet og/eller bad / Fokus på sundt indeklima.

  • Læs mere her!


Frederiksberg Kommune


  • OBS: Der er ingen ansøgningsrunde hos Frederiksberg Kommune i 2023

  • Bygningsfornyelse
    Projekter i kvarteret Finsensvej Vest / Energireducerende tiltag / Klimasikring / Taghaver og grønne tage

  • Etablering af fælles gårdanlæg
    Projekter i kvarteret Finsensvej Vest / Utidssvarende opholdsarealer / Klimatilpasning af opholdsarealer / Utidssvarende håndtering af affald

  • Bevaringsværdige bygninger
    Særlige bygningsdetaljer

  • Læs mere her!

OBS. I udvælgelsen af projekter omkring byfornyelse vil det blive vægtet højt, hvis flere kriterier opfyldes samtidigt

Byfornyelse handler ikke kun om fysiske forbedringer, men også om at styrke det sociale samvær. Gennem byfornyelse kan vi skabe bedre fællesområder, grønne områder og rekreative muligheder. Byfornyelse bidrager til at mindske ulighed og skabe en mere inkluderende by. Ved at fokusere på byfornyelse kan vi forvandle vores byer til mere dynamiske og livlige steder at bo og arbejde.

 

På lang sigt kan byfornyelse også hjælpe med at tackle klimaforandringer. Ved at integrere grønne løsninger i byfornyelsesprojekter kan vi reducere miljøpåvirkningen og skabe mere modstandsdygtige byer. Byfornyelse handler om at bygge en bæredygtig fremtid for kommende generationer.

Drømmer du om forandring?

Med en bred vifte af fagområder og ydelser kan vi hjælpe dig med opgaver fra kælder til tag

Se udvalgte projekter vedr. byfornyelse

Byfornyelse, husrådgiver, tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan

Komplet istandsættelse af facader, renovering af tag og tagterrasser, udskiftning/nyetablering og renovering af 101 altaner, betonrenovering, installationer, byfornyelse

 De mest stillede spørgsmål i forbindelse med byfornyelse

  • Byfornyelse refererer til, at man med støtte fra kommunen, er med til at forbedre og renovere eksisterende ejendomme samt udvikling af infrastruktur og fornyelse af offentlige rum. Formålet med byfornyelse er at skabe bedre levevilkår og værdi for beboere i f.eks. Frederiksberg og København.

  • For søge om tilskud til byfornyelse skal man først og fremmest tjekke hvilke tilskudsmuligheder, der er tilgængelige, på sin kommunes hjemmeside. Der kan man undersøge de nødvendige dokumenter, ansøgningsfrister og kriterier, der gælder for hver specifik tilskudsordning. Vær opmærksom på, at der kan være forskellige krav og procedurer i forskellige kommuner, så det er vigtigt at få klarhed over, hvad der gælder for jeres situation.

    Hvis du har brug for hjælp og vejledning i ansøgningsprocessen, kan du kontakte Byens Byggerådgivning, som er specialiserede i at hjælpe med byfornyelsesprojekter. Vi kan rådgive dig om, hvordan du bedst muligt udnytter de tilgængelige tilskud og sikrer, at I modtager den rette støtte.

    Vi kan også hjælpe med at udarbejde et detaljeret projekt- og budgetforslag, der opfylder alle kravene til tilskuddet. Vores erfarne team af byggerådgivere og arkitekter vil sikre, at dit projekt lever op til alle krav og standarder, og vi vil arbejde tæt sammen med dig for at sikre, at dine behov og ønsker bliver opfyldt.

    Når alle nødvendige dokumenter og oplysninger er indsamlet, indsendes ansøgning til kommunen. Det er vigtigt at være opmærksom på ansøgningsfristerne og følge alle instruktioner omkring ansøgningsprocessen. Dette kan vores team også hjælpe dig med. Ved at lade os tage hånd om jeres projekt, kan du læne dig tilbage og være tryg ved, at hele processen bliver fuldført korrekt.

  • Byfornyelse kan være en omfattende proces, og der er flere tilskudsmuligheder til rådighed for boligforeninger m.m. De specifikke tilskud og kriterier kan variere afhængigt af kommunen og den konkrete renoverings- eller udviklingsplan. Her er nogle af de mest almindelige tilskudsmuligheder, som vi hjælper med , hos Københavns kommune:

    1. Bygningsrenoveringspuljen: Dette er et tilskud, der kan søges til renovering af eksisterende bygninger, herunder udskiftning af tag, vinduer eller facader, forbedring af isolering, opgradering af VVS-systemer og meget mere. Kvalifikationskravene kan omfatte faktorer som bygningens alder, tilstand og bevaringsværdi.

    2. Støjpuljen: Puljen kan søges til projekter, der ønsker at implementere støjreducerende foranstaltninger som f.eks. lydisolering af boliger eller installation af støjskærme. Kriterierne for at få støtte varierer, men de inkluderer ofte placering i støjbelastede områder, dokumenterede støjproblemer og en konkret plan for støjreduktion. Støjpuljen bidrager til at skabe et mere støjfrit og behageligt bymiljø for beboerne.

    3. Toiletpuljen: Denne pulje kan søges til etablering af wc eller bad i lejligheder, hvor man ikke har adgang til eget toilet/bad. Kriterierne for at søge toiletpuljen er hvis der enten er toilet på bagtrappen, eller at der mangler bad i lejligheden.

    4. Pulje for energioptimering: Puljen for energioptimering kan søges til renoveringer, der kan gøre ejendommen mere energieffektiv. Det kan f.eks. være opgradering af klimaskærmen, hvilket omfatter isolering af vægge, gulv og tag. En bedre isolering reducerer energiforbruget, hvilket fører til besparelser på varmeregningen. Dette forbedrer også indeklimakvaliteten, ved at forhindre kulde- elle varmebroer, samt reducere støj fra omgivelserne.

  • Byfornyelse spiller en afgørende rolle i at øge værdien af bygninger og områder på flere måder. Ved at renovere og modernisere ældre bygninger kan man forbedre boligstandarden og skabe attraktive og funktionelle hjem for beboerne. Dette kan forbedre livskvaliteten og dermed øge efterspørgslen efter boliger i området.

    Byfornyelse kan også omfatte forbedring af offentlige arealer og infrastruktur i et område. Dette kan omfatte opgradering af veje, stier og parker, samt etablering af legepladser, cykelstier og andre rekreative faciliteter. Disse forbedringer kan gøre området mere attraktivt for beboere og besøgende og øge værdien af ejendommene.

    Ved at investere i byfornyelse kan boligforeninger m.m. være med til at skabe attraktive og bæredygtige boligområder, der opfylder beboernes behov og samtidig øger værdien af deres ejendomme. Byens Byggerådgivning har ekspertisen og erfaringen til at hjælpe med at gennemføre byfornyelsesprojekter på en effektiv og professionel måde. Kontakt os i dag for at få mere information eller for at få hjælp til din ansøgningsproces.